‘Alles gebeurt altijd ineens’

Tijdens een standaard controle bij de verloskundige bleek Charmaine Driesen een te hoge bloeddruk te hebben. Ze was toen 26 weken zwanger. Voor de zekerheid liet ze haar bloed controleren in het ziekenhuis. Daar bleek dat ze een zwangerschapsvergiftiging had. Nadat haar vriend Kainy Joseph razendsnel naar het ziekenhuis was gekomen, werd Charmaine overgebracht naar de NICU in het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam.

“Het ging allemaal heel snel. Ik ging gewoon op controle en ineens bleek dat ons kind binnen anderhalve week zou worden geboren. Op de vierde dag in het Erasmus kreeg ik te horen dat de baby het niet meer leuk vond en die dag nog zou komen. Bij 26.4 weken werd Jhene-Fayra Nevaeh geboren. Als het allemaal goed zou gaan, zou Jhene-Fayra bij 30 weken overgeplaatst worden naar Breda. Maar het duurde wat langer. Ze heeft wat problemen gehad met de ademhaling en twee keer kreeg ze een infectie.

Als het allemaal goed zou gaan, zou Jhene-Fayra bij 30 weken overgeplaatst worden naar Breda. Maar het duurde wat langer. Ze heeft wat problemen gehad met de ademhaling en twee keer kreeg ze een infectie.

We weten hoe het voelt

Saskia Horselenberg beviel met 26 weken van haar zoon Kris. “Tot de helft van mijn zwangerschap verliep alles prima…

Toen Esmé thuiskwam, werd ze voor ons pas geboren

De dochter van Jacoline en Pieter werd met 27 weken geboren en woog toen 655 gram…